Heather Karr (erkend massagetherapeute in Thousand Oaks, Californië) vond dat een diepe triggerpoint behandeling zeer pijnlijk was voor haar handen. Ze wilde haar klanten laten genieten van de goede diepe werking, maar wilde ook haar handen beschermen.
Ze probeerde het met behulp van een golfbal.

Hoewel een golfbal perfect van vorm is om een vlotte en diepe massage te geven op moeilijk bereikbare spieren, was het wel schadelijk voor de palm van haar hand. Ze was op zoek naar een manier om de bal diep in de spieren te duwen maar ook om de druk van de harde golfbal zoveel mogelijk te verspreiden in haar handpalm. Maar het moest klein genoeg zijn om de druk van de harde golfbal in haar handpalm te verspreiden, doch ook klein genoeg om ook haar handen over de huid van de klanten laten glijden.

Ze maakte het eerste SPAball prototype in haar keuken met een balletje gebakken klei.
Na vele aanpassingen heeft haar unieke ontwerp niet alleen haar handen beschermd, het maakt de bal beter controleerbaar en liet haar tegelijkertijd “in-contact” blijven met de klant. Dit stelde haar in staat om een vele diepere triggerpointmassage uit te voeren zonder haar duimen te belasten, een veel voorkomende blessure voor therapeuten. De SPAball heeft nadien vele testen ondergaan bij therapeuten en cliënten en is uiteindelijk van gebakken klei uitgegroeid tot een prachtig juweel.

De gepatenteerde SPAball wordt gebruikt door professionele therapeuten, alsook door thuisgebruikers. De unieke cross-fiber en trigger-point technieken maakte de “Golf Ball Massage” één van Heather Karr’smeest populaire modaliteiten en we zijn trots haar producten en kennis te mogen aanbieden voor een langdurige en aangename wellness.