In een triggerpoint bevindt zich een ophoping van afvalstoffen. Een massage verwijdert de afvalstoffen zodat het triggerpoint zich opnieuw kan herstellen. Triggerpoints kunnen aan de oorzaak liggen van langdurige pijnklachten. Sommige mensen hebben hier vaak hinder van, andere dan weer niet. Hardnekkige triggerpoints die vaak terugkomen, moeten goed behandeld worden. Bij deze massage worden spierknopen in het lichaam door verschillende massage technieken weer losgemaakt. Het doel van een triggerpoint massage is dus om je voorgoed van deze pijnklachten te helpen.

Heather Karr wil een aantal ZEER belangrijke triggerpoints met je delen (aangegeven door een golfbal). Wanneer deze triggerpoints directe en constante druk vertonen, kun je verlichting brengen op de betreffende pijngebieden. Dit laat ook zien WAAROM ze dol zijn op golfballen bij massagetherapie!

Op deze punten is de spierspanning hoger en blijven de spiervezels zelfs in rust samengetrokken. Hierdoor ontstaat een lokale verdikking waardoor afval zich ophoopt. Een triggerpoint kun je zien als een spierknooppunt. Een bundel spiervezels die niet ontspant, maar altijd gespannen blijft.

Je kan de middelste triggerpoints op je rug gemakkelijk bereiken door een golfbal in een sok stoppen en tegen de muur leunen. Beter nog, stop de golfbal in een KaddyBACK zodat u handvrij druk kunt uitoefenen in deze gebieden. De KaddyBACK blijft gemakkelijk op je schouder liggen.

Heather gebruikt dit elke dag in de auto voor al het fysieke werk dat ze doet als massagetherapeut. Gebruik de SPAball Massager met de golfbal om de triggerpoints in de nek te bereiken. Dit kan zowel staand als zittend worden gedaan.

Triggerpoints

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *